Här är min fredagsmiddag och en variant av Alicia Silverstones recept på ”Thin Mushroom Pizzas”. Har gjort dem ett par gånger och ibland använt mjukt tunnbröd istället för tortillas vilket är supergott.

Recept!

Stek gul lök, skuren i ringar, och hackad vitlök i olivolja tills det mjuknat. Tillsätt skivade skogschampinjoner, Shitakesvamp och Karl Johansvamp (finns bra torkad som läggs i blöt i ca 30 min). Tillsätt lite shoyu och havssalt. Stek tills allt är mjukt.

Värm runda fullkornstortillas i ugnen eller stek dem i olivolja tills de är lite krispiga.

Blanda tofu cream cheese (Tofuline har en bra) med några matskedar äggfri majonäs och pressad citron och bred ut tofukrämen på de varma tortillabröden.

Toppa med de stekta svamparna och garnera med färsk basilika och svarta oliver. Och massa olivolja.

Färdigt!

Kommentarer

One Comment

Post a comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Favoriter « Under The Green

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS