Fick ett bra lasangerecept av Sofia som jag laborerat lite med, bland annat lagt till sojafärs för att jag gillar tuggmotståndet. Man kan hursomhelst ha med eller utan det!

8 st fullkorns-lasagneplattor
5 dl havremjölk
2 msk mjöl
30 g mjölkfritt margarin
3 st vitlöksklyfta
1 st gul lök
500 g krossade tomater
100 g fryst spenat
färsk basilika
100 g champinjoner
1 -2 dl sojafärs
2 st bifftomater
1 st buljongtärning
Cheezly vegan ost ”Mozarella style”
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Sjud havremjölken till kokpunkten i en kastrull. Smält margarinet i en annan kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt den varma mjölken decilitervis och vispa ut vitsåsen varje gång så att den blir slät. När all havremjölk är tillsatt ska såsen koka försiktigt i ca 15 minuter.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken i en kastrull utan att det tar färg, tillsätt sojafärs och låt steka någon minut. Häll sedan på tomatkrosset och en buljongtärning. Låt sjuda och smaka sedan av med salt och peppar.

Skiva champinjonerna och stek dem i olja i en stekpanna tills vätskan är borta. Tillsätt fryst spenat och stek tills den är varm.

Plocka basilikabladen från stjälkarna och skiva bifftomaterna tunt.

Ta fram en eldfast form. Börja med att hälla lite vitsås i formen och varva sedan lasagneplattorna med tomatsåsen, spenaten, tomaterna, basilikan, champinjonerna i två lager. Toppa med lite mer vitsås och riven Cheezly-ost.

Låt lasagnen stå i ugnen cirka 45 minuter.

Färdigt!

Kommentarer

One Comment

Post a comment
  1. januari 15, 2010

    Jag åt av denna idag och den var alldeles smäcktande.

    Kommer aldrig att laga den själv för den såg ut att innehålla på tok för många lager.

    Och vi alla vet ju vad lager innebär….timmar av väntande och hackande.

    // Svarten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS