Pannkakorna till ca 3 personer!

Torra ingredienser

2 dl sojamjöl
2 dl fullkornsdinkelmjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljpulver (OBS! ej vaniljsocker, jag använder detta pulver som finns i välsorterade matbutiker)

Blöta ingredienser

5 dl havremjölk
1 dl lönnsirap

Blanda samman de ”torra” ingredienserna i en skål och de ”blöta” i en annan skål. Häll sedan över de blöta ingredienserna i skålen med de torra och vispa samman till en slät smet.

Stek pannkakorna i rapsolja på medelstark värme i ca 3 minuter på varje sida, 1 dl smet är lagom till varje pannkaka. Om du vill ha extra snygga pannkakor kan du, när pannakakan är nästan färdigstekt, stansa ut helt runda genom att sätta en kopp eller annan lite större skål i den och skära bort det utanför.

Bananerna!

3 bananer (väl mogna)
2 tsk rörsocker
1/2 dl lönnsirap
1/2 dl vatten
1 nypa salt
2 tsk rapsolja

Halvera bananerna på längden och strö rörsocker över dem. Stek bananerna i rapsolja tills de är gyllengula på båda sidorna. Häll övriga ingredienser i stekpannan och låt bananerna puttra där i tills vätskan runt dem blir sirapstjock.

Placera bananerna ovanpå på pannkakorna på en fin tallrik och häll sirapen från stekpannan över. Toppa med kanel.

Ät!

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS