jag har ju inte levt utan mejeriprodukter så länge och hittills har jag använt mig av soja och havreprodukter för ersättning. Tills i kväll då jag äntligen testade att göra cashewkräm som lyxvegankocken Tal Ronnen skriver sig varm om i kokboken ”the conscious cook” och kallar för nyckeln till att laga god vegansk mat. Och den var helt fantastisk att använda i maten. Dessutom kan man själv bestämma tjockleken på krämen, vispad grädde eller tunnare matlagningsgrädde. Den är enkel att göra, det enda du behöver komma ihåg är att lägga nötterna i blöt över natten/arbetsdagen.

Du använder osaltade naturella cashewnötter. Lägg dem i blöt och låt dem stå övertäckta i kylskåpet över natten.

Häll av vattnet från nötterna och skölj dem väl i kallt vatten. Lägg sedan nötterna i en blender och häll över vatten. det är nu du väljer hur tjock krämen ska vara. Vill du ha en lösare kräm som passar att använda i soppor, såser etc så häller du i så pass mycket vatten att det täcker nötterna med några centimeter.

Mixa länge, säkert 10 min. Om du har en tillräckligt bra mixer så klarar den att göra krämen helt slät. Om din mixer är av lite sämre kvalitet så bör du sila krämen för att få bort nötkorn innan du använder den.

Sen är det bara att använda den och njuta av en härlig krämig konsistens!

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS