När jag sa att jag skulle sluta köpa skor och kläder gjorda av material från djur, sa min mamma ”Vad ska du ha på dig då? Gummistövlar?”
Men. Veganska skor behöver inte längre vara fula eller gjorda av gummi. Det finns idag många märken som gör underbara skor utan att använda material från djur. Lyxmärken, spännande designers i mellanprisklassen och snygga skor till H&M-priser. Tyvärr ligger Sverige ganska långt efter på området så det är nät eller reseshopping som gäller. Jag har samlat mina favoriter so far åt er!

Stella McCartney

High fashion, dyrt men fantastiskt. Tips är att hålla utkik vid säsongsbyten då det är rea, eller shoppa på Outletbutiker som TheOutnet.com. Stella använder bara miljövänliga material och aldrig material från djur till sina skor.

Säljs på Savannah i Stockholm, samt på nätet. Ut och googla! (även NK har en liten Stella-samling men jag har fått veta att den ska utgå)

Olsen Haus

Grymt snygga skor, åt det dyrare hållet, tänk Whyred-priser. Miljö och djurvänligt. 100% veganskt.

Säljs i butiker i New York och på nätet. På den egna hemsidan och här till exempel: Mooshoes.com

Natalie Portman för Te Casan

Fina skor i klassiska modeller, åt det dyrare hållet. Butiken Te Casan som Natalie Portman samarbetade med klappade tyvärr igen under finanskrisen men skorna säljs fortfarande på en del nätbutiker. Och jag hoppas på en ny skolinje av Portman tillsammans med en ny partner. Ganska dyra men reas just nu ut, här till exempel: Endless.com

Melissa Plastic Dreams

Återanvänd plast blir kreativ och unik design. Hypade Melissa samarbetar med designers som Vivienne Westwood, Campana Brothers, Alexander Herchovich. Kostar mellan 500-lappen och 1000-lappen. Är på väg att öppna egen webbshop. Säljs nu på: Tobi.com

Cri de Coeur

Underbara pumps, sandaler och flats. Gör även stövlar och vintervarma skor. Åt det dyrare hållet. Ca $200 per paret. Säljs i butiker i New York och på nätet på Nimli.com

Beyond skin

Brittisk onlinebutik som skeppar till hela världen med fina pumps och trevliga flats. Tänk: Sommar. Miljö & djurvänligt. Åt det billigare hållet, Topshop-priser ungefär.

Alternative Outfitters

Har ett ganska stort utbud av veganska skor till snälla priser. Allt är inte fint men det går att hitta snygga grejer. Onlinebutik som skeppar till Sverige. Säljer bland annat Steve Maddens skinnfria skor. Har även väskor, accessoarer, kläder och smink.

Neuaura

Fina, ganska basic veganska skor. Från 500-lappen till 1000-lappen ungefär. Säljs på Mooshoes.com

Mink Shoes

Söta pumps och flats döpta efter djurarter, men utan deras hud förstås! Jag gillar mest Kitten-flatsen och Cow-pumpsen.

Annonser

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS