Jag älskar pannkakor på lördagar. Det här receptet är mycket enklare än det jag testade förra gången! Easy Peasy.

Du behöver:

3,5 dl rismjölk (eller havre/soja)
1 msk lönnsirap
2 msk rapsolja
3 dl dinkelmjöl + 0,5 dl vetemjöl (ev. lite mer, det funkar också att använda bara vetemjöl men dinkel är bättre för dig♥)
1 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
1 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker!)

Häll rismjölken i en blender och tillsätt sedan alla andra ingredienser. Mixa, till en slät smet. Är den för lös – tillsätt mer mjöl. Är den för tjock – ta lite mer rismjölk eller lite vatten. Om du vill kan du förvara smeten i kylen över natten, eller så använder du den på en gång.

Värm upp en stekpanna på medelstark värme och häll sedan ca en halv dl smet till varje pannkaka, så stor som du vill ha den helt enkelt. Använd INTE matfett när du steker pannkakorna. Stek några minuter och vänd pannkakan när den stelnat på undersidan. Om den inte har blivit lite ljusbrun på den stekta sidan bör du höja värmen lite!

För att hålla de färdiga pannkakorna varma medan du steker alla kan du stapla dem på varandra på en tallrik och förvara dem i ugnen på 50 grader.

Servera med lönnsirap och skivad banan, bär eller sylt!

Kommentarer

3 kommentarer

Post a comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Be my Vego Valentine ♥ « Under The Green
  2. Pannkaksparty « Under The Green
  3. Vegansk Påskbrunch « Under The Green

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS