Pecannötspanerad seitan med spaghettiPersikocrumble till efterrätt, båda rätterna från boken The kind diet.

Till Seitanrätten gör man gör en marinad av 200 g tomatpuré, 1/2 dl shoyu, 1/2 dl umeboshivinäger (jag använde puré för jag hittade inte vinäger och det funkade bra) 1/2 dl torrt rött vin, 1 dl apelsinjuice, 1/2 dl hackad vitlök, 1/2 dl färsk hackad persilja, 2 msk färsk dragon (eller 1 msk torkad) och 2 msk färsk rosmarin.
Mixa allt och marinera seitan i blandningen i kylen över natten (eller minst 3 tim).

När det är dags att äta panerar du seitanfiléer i en blandning av vetemjöl, salt, peppar, hackade pekannötter och fint hackad rosmarin och steker dem i olivolja i ca 3 min på varje sida.

Jag serverade filéerna med pasta på följande vis. Jag hällde jag i en burk konserverade tomater i nykokt spagetti, kryddade med salt, peppar,några msk näringsjäst (ger lite ostig smak), olivolja och massa färska spenatblad. Det blev jättegott.

För att göra persikocrumbeln, lägger du ca 1 liter skivade persikor i botten på en passande pajform, häll över någon dl blåbär. Värm 4 dl äppeljuice, 1 tsk pressad citron, 2 tsk vaniljpulver och 1 nypa salt i en kastrull. Häll vätskan över persikorna i formen.

Blanda 1 liter havregryn, 5 dl dinkelmjöl, 1 nypa kanel och 1 nypa havssalt i en skål. Rör i 2 dl rapsolja, 2 dl agavesirap och en halv dl lönnsirap och blanda samman till crumble-smet och blanda i en massa hackade valnötter (om du vill).

Strö ut smeten över persikorna och täck över formen med folie. Baka i ugnen i 30 minuter på 175 grader. Ta bort folien och baka i ugnen i ytterligare i 15 till 20 minuter tills crumblen är gyllenbrun. Låt pajen stå en stund innan du serverar den!

Ps. Seitan är en glutenbaserad vegetarisk köttersättningsprodukt. Finns på flera hälsokostbutiker samt Goodstore i Stockholm!

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS