Alicia Silverstones Oprah-crostinis med kronärtskocka, svamp och pesto, Tal Ronnen inspirerade fyllda kronärtskocksblad och Tzay med jordnötssås.

Recept på Alicias helt underbara crostinis som jag kommer att laga igen och igen finns här!

Kronärtkockssnittarna är både snygga och goda. Det roliga är att bladen passar bra att fylla, plus att det finns kronärtkocka att äta i dem! Du gör dem på följande vis: Koka en hel kronärtskocka tills den är mjuk och bladen lossnar lätt, ca 40 min. Låt den svalna. Ryck sedan av bladen och lägg upp på ett fat.

Stek 1 hackad sharlottenlök, några dl färska spenatblad, 3 msk hackad färsk persilja, 2 msk ströbröd, 1-2 msk balsamvinäger till en röra.

I en separat stekpanna bryner du halverade champinjoner. Smula noritång över champinjonerna (lite grann bara som krydda). När champinjonerna är bruna och fina lägger du en champinjon i varje kronärtkocksblad.

Täck sedan över champinjonerna med spenatröran. Pressa lite citron över snittarna och servera!

Tzay-spett finns att köpa färdiga frysta från märket Ridderheims (I stockholm finns de på bla Daglivs vid Fridhemsplan och på Goodstore). Tzay, som påminner om kyckling i smaken, görs av soja och tillverkas efter en unik metod framtagen av munkar i Asien. De är kryddade med bland annat chili och ingefära och är helt fria från ägg, mjölk och konserveringsämnen. Många köttätare jag känner föredrar tzay framför kycklingspett för att det är mycket godare!

Spetten är hur enkla som helst att tillaga, tina dem och stek i lite olja. Servera med jordnötsås som du gör genom att värma några matskedar jordnötssmör (gärna crunchy) med någon dl soja eller kokosmjölk, lite shoyu och lite sweetchilisås.

Lägg upp fint och servera allt med ett gott rött vin och tända ljus! (vegetabiliska of course)

Glad alla hjärtans dag!

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS