Blanda samman 5 dl dinkelmjöl, 3,5 dl muscovadosocker, 3 dl naturellt jordnötssmör, 1 dl rapsolja och en nypa salt till en grynig smet. Ett tips är att använda stavmixer!

Blanda i 2 msk äggersättning (som du blandat ut i vatten – följ anvisningar på paketet), 2,5 dl havremjölk, 2 teskedar bakpulver och 2 teskedar vaniljpulver. När du har en bra smet fördelar du den i en smord panna, strör över mjölkfria chokladchips och bakar i ugnen på 250 grader tills en sticka kommer ut ren ur kakan. (ca 30 min)

För att göra sorbeten mixar du bara 1 paket valfria frysta bär med 1/2 dl agavesirap och några matskedar färskpressad citron. Låt stå i frysen i minst 2 timmar.

Kommentarer

4 kommentarer

Post a comment
  1. sofiadahlen #
    mars 9, 2010

    såååå gott!! jordnötssmaken gifte sig verkligen med chokladen och sorbeten lyfte till nya höjder. dessutom trevlig värdinna, och bra stämning. jag ger ebba 10 poäng!

  2. mars 9, 2010

    jippi! där satt den!! men kanske jag får minus för att sorbeten inte var i runda kulor?

  3. mars 10, 2010

    nej men för att du inte silat kärnorna!

  4. mars 10, 2010

    ja, hade tv vart där hade det silats för glatta livet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS