Jag och Lina har bakat vegansk pizza i kväll. De flesta pizzadegar är veganska (de bakas ju med olja istället för smör) och det enda man egentligen byter ut är ju osten, jag använde en blandning av Cheezlys två smaker mozzarella och edamer, för att få extra god ostsmak tycker jag att det är gott att strö över lite näringsjäst också.

Pizzadegen gör du på följande sätt: Smula 25 g jäst i en bunke och blanda ut den med 1/2 dl ljummet (ska helst vara 37 grader), rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt ytterligare 2 dl vatten, 2 msk olivolja och 1 nypa flingsalt och rör om. Tillsätt cirka 6 dl vetemjöl lite i taget – och blanda tills det blivit en fin deg. Låt jäsa under bakduk ½ – 1 timme.


Baka ut degen med mjöl på en oljad plåt. Bred tomatsås på pizzan och riv över massa vego-ost från Cheezly och lite näringsjäst. Toppa med goda grejer, som färska champinjoner, kronärtskockshjärtan, färsk spenat, oliver, färsk basilika och färska tomater. Baka i ugnen på 225 grader i ca 20 min.


Servera med ruccolasallad, olivolja, salt och peppar. Och ett gott rött vin.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS