Lyckades göra den godaste lasagnen jag någonsin gjort igår. Nog den godaste jag ätit också.

Så här gör man!

Gör en sojabolognese: stek en hackad gul lök och tillsätt sojafärs när löken blivit mjuk. Stek. Rör i tomatpuré, krossade tomater, salt och peppar. Låt koka.

I en annan stekpanna, hårdsteker du skivade skogschampinjoner (OBS! skiva inte svamparna för tunt utan låt dem vara tjocka, kanske 3 skivor per svamp) När champinjonerna fått färg, tillsätter du fryst spenat och river eller pressar i 2 vitlöksklyftor. Häll i en skvätt havregrädde och låt värmas samman till en god röra. Salta och peppra.

I en kastrull gör du en enkel vegobeschamel genom att värma sojamjölk med några matskedar rapsolja och någon matsked vetemjöl tills det blir en tjock sås. Smaksätt med riven muskotnöt.

Lägg lasagneplattor i botten av en passande form, häll över beschamel så att det täcker plattorna och fördela sojabolognesen över. Täck med nya plattor, häll över beschamel och sedan svamp och spenatröran. Gör ett lock av lasagneplattor, täck även detta med beschamel och toppa med ett tjockt lager Cheezly mozzarella blandat med Cheezly Edamer.

Tillaga i ugn, på 200 grader, i 40 minuter ungefär.

Kommentarer

One Comment

Post a comment
  1. mars 19, 2010

    Den luktade så gott!!!!
    Kan du inte slänga ihop en sån till nästa vecka?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS