Tänk så mysigt att ställa till med en snäll påskbrunch i helgen! Jag har satt ihop en passande meny. Sött och salt, väldigt gul och väldigt härlig. Pynta bordet med rosa servetter och tulpaner, sojaljus och porslinsägg.

MENY – PÅSKBRUNCH
• Amerikanska pannkakor med äpple och kanel
• Påsksmoothie
• Majsmuffins med tofu cream cheese
• Tofusallad-macka
• Potatissallad med friterade örter
• Soyalatte och smågodis

Så här gör du!

Amerikanska pannkakor med äpple och kanel
Dela äpplen i lagom stora klyftor, doppa klyftorna i lönnsirap och kanel.

Gör pannkakssmet enligt det här receptet (snabbt och enkelt). När du hällt smet i stekpannan och gräddat pannkakan på ena sidan men den börjat stelna en aning på ovansidan, trycker du ner 3 äppelklyftor i pannkakan, vänder den och låter äppelklyftorna stekas med.

En sirap att hälla över pannkakorna (kan serveras i en liten kanna bredvid) gör du genom att koka ihop ca 1 dl lönnsirap, 1 msk kanel och 1 msk koncentrerad äppeljuice till en simmig konsistens.

PåsksmoothieMixa fruktkött från mango med naturella mandlar, några nypor nyponpulver, kokosfett med smak av kokos, lite is och havremjölk.

Drick i fina glas!

Majsmuffins med tofu cream cheese

Du behöver:
3,5 dl fullkornsmjöl
1 msk bakpulver
2,3 dl lönnsirap
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
3 dl sojamjölk
3,5 dl gult majsmjöl

Blanda samman de blöta ingredienserna i en skål och de torra i en annan. Blanda sedan ihop dem till en smet. Fördela i oljad muffinsform och baka i ugnen i 20 minuter på 200 grader.

Servera nybakade med Tofulines cream cheese och god marmelad.

 Tofusallad-macka

Du behöver:
1 paket tofu, hackad/smulad
2 tsk currypulver
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald ingefära
1/2 tsk dijonsenap
6 msk olivolja
100 g äggfri majonnäs
3 msk vispad sojagrädde
1/2 rödlök (finhackad)
1 äpple (finhackat)

Blanda samman allt och fördela på grovt surdegsbröd som du sedan delar på hälften till trekanter. En variant på den här mackan som också är god är att köpa tofu med basilikasmak som du smular samman med äggfri majonnäs och fördelar på brödet.

Potatissallad med friterade örter

Du behöver:
5 stycken kokta, svalnade potatisar i skivor
1 gurka (urkärnad och skivad)
2 avokador (skalade, urkärnade, klyftade)
kokta/konserverade bondbönor
1 dl svarta oliver
timjankvistar
rosmarinkvistar
1 dl olivolja
rödvinsvinäger
salt, svartpeppar

Blanda potatis, gurka, lök och avokado i en skål, lägg över bönor och oliver. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fritera timjan- och rosmarinkvistarna, lägg på hushållspapper. Ringla olivolja och vinäger över, salta och peppra, dekorera med de friterade örterna.

Soyalattes och påskägg med gelatinfritt smågodis till efterrätt!

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS