Frukost på ekologiska och veganvänliga caf’ékedjan Le Pain Quotidien som ligger  bredvid vårt hotell. Jag åt Steel cut oatmeal gjord på sojamjölk med färska bär, sojalatte och hemmagjord lemonad sötad med agavesirap. På menyn är de rätter som är helt veganska märkta med en liten morot. Stella McCartney bjöd på frukost från Le Pain Quotidien på Parisvisningen för 2010:s vinterkollektion.

Steal cut oatmeal är gröt gjord av klippta havrekorn istället för av gryn. Den har en kornigare konsistens är vanlig havregrynsgröt och mer tuggmotstånd.

Om du vill göra egen kan du använda havrekross från Saltå Kvarn, till exempel.

Recept! (till 4 personer)
1 msk rapsolja
2,5 dl havrekross
8 dl vatten
2,5 dl sojamjölk

Du börjar med att rosta havrekross lätt i oljan, efter 2 minuter slår du över vattnet och kokar i 30 minuter på låg värme. Rör i sojamjölken och koka i ytterligare 10 minuter till en krämig konsistens.

Servera med lönnsirap eller råsocker, kanel och goda bär eller frukter.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS