Har precis läst den nyutkomna essäsamlingen GRISTLE – From Factory Farms to Food Safety sammansatt av Moby, som jag köpte i New York. Boken är liten och behändig, lite coffetable-aktig och bra att ge i present till någon som behöver den (läs: köttätare)

Moby som har skrivit förord till boken om varför han själv blev vegan, har tillsammans med Miyun Park, samlat 15 kunniga och inspirerande personer med olika erfarenheter av köttindustri och vegokost. Det är idrottsmän, bönder, forskare, vetenskapsmän, djurrättsaktivister och de tar upp vår hälsa, djurens lidande och miljöpåverkan som köttindustrin står för och en massa däremellan. En inspirerande, informativ och fin liten bok. Bland annat skriver en av Whole Foods grundare John Mackey om varför den billiga maten vi köper egentligen är dyrare för oss och Moo Shoes ena ägare Sara Kubersky berättar om hur hon fött upp sina barn med vegansk mat.

Boken innehåller också en hel del intressant fakta och statistik, visste ni till exempel att en toalett är renare än en köttätares diskho? Eller att över 24 miljoner kycklingar dödas varje dag bara i USA?

PS! Boken finns att beställa för oss svenskar på Adlibris.

Kommentarer

2 kommentarer

Post a comment
  1. Pernilla #
    april 12, 2010

    Mycket bra tips!🙂 Kunde inte låta bli att beställa direkt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS