Min pappas Chili con sojafärs
Använd en stor passande gryta. Fräs en gul lök mjuk i rapsolja, tillsätt hyvlade morötter, röd strimlad paprika, två pressade vitlökar och låt brynas i 5 minuter. Lägg i sojafärsen (ICAs frysta eller torkad som du kokar några minuter innan för att mjuka upp den). Lägg i blandade bönor, majs, 2 burkar krossade tomater, tomatpuré och låt allt koka samman. Späd med vatten till en bra konsistens.

Fördelar med att använda sojafärs istället för köttfärs:
Sojabönan rik på isoflavoner, som kan ha positiva effekter på kolesterol, blodtryck, pms- ochklimakteriebesvär.
Den innehåller garanterat
inte salmonella
Världshälsoorganisationen WHO rekommenderar ett väldigt litet intag av kött på grund av den ökade cancerrisken som ett stor konsumtion ger.
Det är
snällt
och det är, inte minst, väldigt gott!


Min mammas Rabarberkompott med vaniljglass
Koka skalad rabarber delad i mindre bitar (ca 6 stycken stjälkar) med 1 dl vatten och 1 dl socker. Låt koka försiktigt på låg värme tills rabarbern blivit mjuk, ca 15 minuter. Blir syrligt och jättegott. Servera med Oatlys vaniljglass.

Fördelar med att använda havreglass istället för glass gjord av komjölk:
Med havre kan du minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, Oatlys produkter innehåller lösliga fibrer, som kan bidra till att sänka förhöjda kolesterolvärden.
Havreprodukternas näringssammansättning – proteiner, fetter och kolhydrater – motsvarar människans behov bättre än mjölk (enligt Oatly).
Kossorna behandlas illa på mjölkgårdarna, de separeras direkt från sina nyfödda kalvar, står i många fall fastspända utan att kunna röra sig och slaktas när de är för utslitna för att fortsätta föda kalvar och producera mjölk.
Enligt många studier är komjölk inte hälsosamt för oss, till exempel är Sverige och USA de länder som konsumerar mest mjölkprodukter i världen och samtidigt de länder där benskörhet är vanligast.
Kalvarna behöver mjölken
, inte vi!

Kommentarer

3 kommentarer

Post a comment
  1. Lise #
    april 15, 2010

    Din blogg är verkligen grym!😀 Alltid rolig och intressant läsning!

  2. april 19, 2010

    mmm så gott det såg ut!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS