Amerikanska Farm Sanctuary är en organisation som jag tycker är helt fantastisk. De räddar och tar hand om dödsdömda djur som oftast kommer från så kallade Factory Farms (den industrialiserade köttindustrin i USA). De tar till exempel hand om djur som kollapsat för att de är så utmattade eller sjuka (så kallade ”downers), djur som har ramlat av lastbilar när de varit på väg till slakt eller som har rymt.

Farm Sanctuary har två stora gårdar, en i New York och en i Kalifornien där de räddade djuren tas om hand, rehabiliteras och kan leva för resten av deras liv, tills de dör en naturlig död. På Farm Sanctuary i New York bor över 800 kor, grisar, kycklingar, ankor, kalkoner, får, gäss, kaniner och getter och på gården i Kalifornien bor över 400 djur.

Farm Sanctuary låter de som vill besöka deras gårdar och träffa djuren som bor där för att lära sig mer om dem. Man kan bli fadder för ett djur och betalar då djurets uppehälle på Farm Sanctuary och får hälsa på sitt djur så ofta man vill. Jag anmälde mig idag för att bli fadder till en gris. Gården erbjuder övernattning och även praktik. De djuren som har turen att komma till Farm Sanctuary blir ambassadörer för hela sin art och det är på ett av få ställen där våra ”matdjur” får leva ifred till sin naturliga ålder.

Min favorit Jonathan Safran Foer besökte Farm Sanctuary när han gjorde research till sin fantastiska bok Eating Animals som kom ut i höstas. I boken berättar han bland annat om några av de växthormonfulla djur som lever på gården, som nått en högre ålder än tänkt eftersom de sluppit undan slakterierna och nu ser ut som onaturliga muskelberg.

Den här filmen handlar om när Farm Sanctuary räddar en grupp grisar som kommit ut från en Factory farm efter översvämningar i Iowa och strövar runt i det vattentäckta området. Ironiskt nog är det en tragisk olycka som ger dem chansen till ett nytt liv.

Kolla in vilka fina djur du kan bli fadder för här..! Min kille har valt en anka. (du kan också välja ett specifikt djur som du läst om på sajten)

Annonser

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS