Jag ÄLSKAR nässlor. Idag hittade jag äntligen färska från Skåne på Östermalmshallen och lagade den första veganska nässelsoppa jag någonsin gjort. Den blev magisk! och är enkel att göra.

Köp (eller plocka!) ungefär ett hekto nässlor per person, rensa dem från kvistar, grässtrån och annat och koka dem i vatten i några minuter. (du får höfta lite så att mängden känns bra men det ska täcka nässlorna) När nässlorna kokat häller du av dem i ett durkslag. OBS! spara spadet, använd det till soppan och om det blir något över kan du dricka det som té. Kyl ner de kokta nässlorna i durkslaget med kallt vatten och hacka dem sedan.
I en stor kastrull: Fräs en finhackad schalottenlök i rapsolja tills den blir mjuk, lägg i nässlorna och låt dem fräsa med någon minut till. Pudra lite mjöl över nässlorna. Häll över så mycket av spadet så att det blir en lagom tjock soppa + lite grönsaksbuljong och koka upp. Stäng av värmen och späd med några matskedar soyagrädde. Smaka av med salt och vitpeppar!



Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS