Toppmurklor är dyrt att köpa men så himla gott och de passar fantastiskt bra med härliga vårgrönsaker. Toppmurklorna växer på senvåren till försommaren och är alltså strax i säsong men tydligen förbättras smaken på dem om de torkas först. Köp dem torkade på delikatessbutiker och saluhallar och lägg i blöt i ungefär 30 minuter innan du tillagar dem.

Färsk äggfri potatisgnocchi finns att köpa här och där (jag har hittat det på Ekoaffären Eat) men är allra godast att göra själv. Vegan Yum Yum har ett bra recept på hur man gör, här! Så förbered dina gnocchis och…

Fräs skivad schalottenlök mjuk i rapsolja. Lägg i färsk grön sparris och toppmurklorna. Fräs i ca 5 min, häll i 1/2 dl soya- eller havregrädde och låt koka in. Salta och peppra. Servera med gnocchin, rostade pinjenötter och massa god olivolja!

Kommentarer

2 kommentarer

Post a comment
  1. gura #
    april 19, 2010

    den här ser riktigt god ut ebbe! hamnar på nya beverly hills menyn

    • april 19, 2010

      härligt! de har nog till och med torkade toppmurklor på den där bra mataffären i nya bevvan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS