Broccoli-pesto: ångkokta broccolibuketter från ett broccolistånd, 1 kruka persilja, 5 msk rostade pinjenötter och solroskärnor, 1 pressad citron, 1 tsk kapris, 1/2 – 1 dl olivolja, 4 vitlöksklyftor. Mixa. Blanda med nykokt pasta och goda bönor.

Annonser

Kommentarer

4 kommentarer

Post a comment
 1. april 18, 2010

  Det där är garanterat riktigt gott! Broccoli är en av mina favoritgrönsaker och märkligt nog har jag inte provat att göra just pesto på den ännu, däremot en hel del olika såser.

  Jag älskar att experimentera med att skapa olika pestovarianter, såser, pastejer etc, t ex Purjolökspesto: http://vegologi.blogspot.com/2009/09/purjolokspesto.html
  och grönkålshummus: http://vegologi.blogspot.com/2008/12/grnklshummus.html

 2. april 19, 2010

  uuunderbar!

  är också helt inne på pestos/mixade röror.

  jag körde i mixer: 1 burk soltorkade tomater i olja, 1 liten påse pinje som jag rostat, 1 kruka basilika, 3 stora vitlöksklyftor och massa olivolja. Sen körde jag på extra olja med citronsmak på pastan också. GOTT!

  Annars är jag peppad på blomkålspesto med anis (tror jag det är jag menar, de som ser ut som frön som finns i Organic greens bröd). Vet inte var jag fått idén ifrån, kan vara matis??

 3. april 19, 2010

  värsta pesto/röror-trenden! vilka härliga recept ni har. Grönkålshummus låter ju så gott,

  och Sofia jag tror att det kan vara matis. Ska man använda blomkålen rå tror du? så att den blir kornig? Säg till när du testat!

 4. april 19, 2010

  Nja, trend är det förvisso inte alls för min del då jag skapat sådana recept under åratal.
  Den där grönkålshummusen är ett av mina allra bästa recept, och har blivit oerhört uppskattad när den har serverats på fester och middagar.

  Jag har massvis med andra sås/creme/pastej-etc-recept (och närmare 200 andra) i mitt receptregister: http://vegologirecept.blogspot.com/ under rubriken Smårätter, såser och tillbehör.
  Vad sägs t ex om en pesto på morots- och rödbetsblast, mandlar, äpple och örter? http://vegologi.blogspot.com/2009/09/pesto-pa-blandade-grona-blad.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS