Firade denna måndagskväll på Mathias Dahlgrens Matbar. Åt blad och skott från Ekerö, vit sparris, murklor, karl johan, trattkantareller och rödbetor. Bäst var desserten: apelsinsorbet med olivolja och flingsalt.

PS. Upptäckte tyvärr att Matbarens kött kommer från amerikanska Tyson, vilket förvånade mig eftersom Mathias Dahlgren har ambitionen att använda ekologiska och närodlade råvaror. Tyson är världens största köttproducent. De har kritiserats för att använda hemliga mängder antibiotika i djuruppfödningen, för att använda tvivelaktiga slaktmetoder, för att tillåta djurplågeri (de levererar kyckling till KFC), för att utnyttja illegala invandrare med fruktansvärda villkor till arbetskraft och för att vägra testa sitt kött mot E. coli-bakterier med mera, med mera. En stor del av filmen Food Inc. handlar om Tyson.

Kommentarer

One Comment

Post a comment
  1. april 20, 2010

    Vilket scoop!
    Vilken mörkningen från deras sida.
    Jag ska berätta för alla jag känner.
    Kött skvaller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS