Jag var inget jättefan av quinoa tidigare men har blivit helt hooked på den här quinoasalladen som jag hittat på The Gluten Free Goddess. Den är såå god. Underbar sommarmat, gärna till grillat sojakött. Den blir dessutom godare ju längre den får stå, så till kalas kan den med fördel lagas dagen innan.

Till 4 personer:

2 dl torr quinoa
2 msk olivolja
Juice från 2 limefrukter
2-3 hackade myntastjälkar med borttagna blad
3 msk hackad färsk persilja
1 näve färska goda (helst svenska) cocktailtomater, delade
1 liten hackad rödlök
1 hackad vitlöksklyfta
Havssalt och svartpeppar

Koka quinoa efter anvisningar på paketet (glöm inte att skölja den innan; det tar bort beskheten som sitter i skalet)

Skölj den färdigkokta quinoan i kallt vatten så att den inte är het och blanda den med resten av ingredienserna i en skål. Ställ in i kylen och låt stå några timmar. Gärna över natten!

Kommentarer

5 kommentarer

Post a comment
  1. Kia #
    juni 20, 2010

    Ser jättegott ut! Det receptet ska jag prova någon gång (kanske redan imorgon).

  2. juni 21, 2010

    Ja! den är så god och väldigt snabb och enkel att göra.

  3. juni 22, 2010

    Åh, det ser ut som matvarianten på en Mojito. Somrigt.

  4. juni 27, 2010

    ja bra jämförelse!

Trackbacks & Pingbacks

  1. Tweets that mention Quinoasallad med lime och mynta « Under The Green -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS