Glad midsommar i efterskott allihopa! Jag har ätit vegosill, tångkaviar (mmmmm…), avokado, grillade Skipperkorvar och så klart en massa jorgubbar.

Vegetarisk senapssill är godare än den med firre och görs med aubergine (hur många gillar inte såsen mer än själva sillen?) Du behöver:

1 aubergine
5 msk stark senap
1 msk vinäger
2 msk socker
1 dl rapsolja
½ dl havregrädde
färsk dill
salt & peppar

Skiva strimlor av auberginen med en osthyvel. Koka dem sedan i kraftigt saltat vatten i 5 minuter. Strimlorna ska bli mjuka och sladdriga men inte mosiga. Skölj av strimlorna med kallt vatten.

Vispa ihop senap, socker, vinäger och olja. Rör ner havregrädden. Smaksätt med kryddorna och hackad dill. Vänd ner auberginestrimlorna i såsen.

Förutom senapssill med färskpotatis till älskar jag tångkaviar. Avokado med Tofuttis gräddfil, hackad rödlök, röd tångkaviar och gräslök är underbart.

Kommentarer

One Comment

Post a comment
  1. moa #
    juni 29, 2010

    å det ser så gott så gott ut! jag var i london på midsommarafton och hamnade på en jamaicansk restaurang som hette nubian taste (!) där det lilla som var vegetariskt och inte typ saltfisk eller en ko-fot var dränkt i smör men vi var så hungriga så vi orkade inte leta vidare så midsommarmiddagen fick bli pommes frites och sallad. ack ja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS