En crowdpleaser till sommarens bjudningar och balkongmiddagar som jag hittat i Alicia Silverstones: The Kind Diet. Brukar göra dessa när jag har gäster och alla blir galna i dem. Som förrätt, tilltugg eller sidorätt.

Receptet på svenska med någon liten justering från mig…

1 baguette
olivolja
flingsalt

Till svampröran:
3 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
2 msk mirin
2 tsk shoyu
Salt
3 till 4 vitlöksklyftor , tunt skivade
5 dl tunt skivad purjolök
5 dl skivade champinjoner

Kronärtkockskräm:
1 burk konserverade kronärtkockshjärtan
2 msk olivolja

Pesto:
bladen från 1 kruka färsk basilika
1 dl pinjenötter
1/2 dl pressad citron
1/2 dl olivolja

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Blanda olja, balsamico, mirin, shoyu och salt i en stekpanna. Lägg i vitlök, purjo och svamp. Stek på medelvärme och låt vätskan koka in i svampen under omrörning. Ca 5-10 minuter.

Mixa kronärtskockorna och oljan till en kräm och mixa peston till lagom pestokonsistens.

Skär baguetten till crostiniskivor, borsta skivorna med olivolja på båda sidorna och fördela dem på en plåt. Strö över lite salt. Baka brödet i ugnen tills det är ljusbrunt och krispigt i kanterna.

Bred kronärtkockskräm på bröden, lägg på svampröran och toppa med peston. Servera!

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS